Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвЕкипът на Спешна помощ започва гладна стачка заради

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвЕкипът на Спешна помощ започва гладна стачка заради
Коментари Харесай

Екипът на Спешна помощ във Видин започва гладна стачка

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Екипът на Спешна помощ стартира гладна стачка поради неполучени добавки за битката с коронавирус на първа линия. В нея ще вземат участие 16 санитарки, разпределени по филиалите.

Санитарите получиха единствено 1000 лв. през декември, от този момент до момента никоя санитарка не е получила нито един лев. Проблемът е най-вече при санитарите. Диреторът на филиала на Спешна помощ доктор Виденов сподели, че санитарите няма да получат и един лев, в случай че ще папата да пристигна. Това сподели за " Здравей, България " по Нова Тв доктор Иво Георгиев, който разгласи, че ще бъде първият, който стартира да гладув след прескоференцията в 13 часа през днешния ден. Гладната стачка ще е щафетна, като всеки ден по една санитарка ще гладува. 

Освен че казусът е при санитарите, имаше по едно време клюки, че и водачите няма да получават, само че те получиха, откакто направихме и минахме към едни протестни дейности. Държа да ви кажа че тука казуса е най-вероятно в локалното управление, за това тъй като министър Ангелов още като беше министър, той изпрати едно писмо, несъмнено, по наше гледище, профсъюз отбрана и санитарките от филиалите, които желаеха пояснение за какво санитарките във Видин не са получавали парите от Министерство на здравеопазването. Министър Ангелов върна писмо, в което изясни, че дава на шефа правото да разпределя парите. Директорът тогава не пожела да разпредели пари. Сега министър Кацаров сподели, че няма причина да не се получават парите, сподели още Иво Георгиев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР